Nenäinniemen puhdistamon purkutunnelin kuntotutkimus

  Uutinen

Jyväskylän Seudun Puhdistamo Oy käynnistää Nenäinniemen puhdistamon käsitellyn jäteveden purkutunnelin kuntotutkimuksen. Purkutunneli on louhittu kallioon n. 50 vuotta sitten. Kalliotunnelin rakenne saattaa vanhetessaan alkaa höltyä. Kallion lujuus tullaan selvittämään ns. rusnausmenetelmällä.

Tutkimustyön toteutuksen hoitaa Varpaisjärven Maansiirto ja Vesitekniikka Oy. Työryhmä aloittaa rusnaustyön 25.2.2023. Työryhmä liikennöin moottorikelkoilla purkutunnelin rantakaivolle. Tutkimustyö kestää arvion mukaan noin viikosta kahteen.

Tutkimusta valvoo Ortogeo Oy Jyväskylästä. Rakennuttajakonsulttina toimii HTJ Oy.

Lisätietoja tutkimuksesta antaa JS-Puhdistamo Oy:n toimitusjohtaja Petri Tuominen, petri.tuominen@js-puhdistamo.fi

Oheisesta karttaliitteestä selviää purkutunnelin sijainti.

Uusimmat aiheet