Uusi kalsiittiasema rakenteilla Nenäinniemen puhdistamolla

  Uutinen

Nenäinniemen puhdistamo käyttää biologisen prosessin nitrifikaation edellyttämän riittävän alkaliteetin ylläpidossa soodaa (natriumkarbonaatti). Sooda-aseman rinnalle rakennetaan kalsiitin (kalsiumkarbonaatti) syöttöyksikkö varmistamaan kemikaalinsyöttöä mahdollisissa sooda-aseman häiriötilanteissa.

Kalsiittiasemalla on tarkoitus syöttää biologiseen prosessiin paperiteollisuudesta saatavaa kiertotalouskalsiittia. Kalsiittiasemalla on mahdollista syöttää prosessiin myös muita kalkkipohjaisia alkalointikemikaaleja.

Nenäinniemen Kalsiittiasema:
Suunnittelija: AFRY Finland Oy
Pääurakoitsija: Skarta Oy
Automaatiourakoitsija: Insta Oy
Rakennuttajakonsultti: Infrap Oy

Päävalvoja: Ohvo Oy

Sähkö- ja automaatiovalvonta: Insinööritoimisto Jouko Vilmi Oy

Kalsiittiasema valmistuu vuoden 2021 loppuun mennessä. Alkalointikemikaalin syöttöä aletaan testata vuoden 2022 alkupuolella.

Uusimmat aiheet