Raportti jäteveden ja purkuvesistön mikrobitutkimuksista kesällä 2018 on nyt luettavissa.

  Uutinen

Nenäinniemen puhdistamolle jäteveden mukana tulevia kuin myös puhdistamolta käsitellyn jäteveden mukana Päijänteeseen lähteviä taudinaiheuttajabakteeripitoisuuksia tutkittiin varsin taajaan kesäkaudella 2018. Puhdistamolle tulevasta ja lähtevästä jätevedestä otettiin bakteerinäytteet viikoittain. Uimavesikaudella otettiin myös vesistönäytteitä jäteveden purkupisteen läheisyydessä olevilta havaintopisteiltä. Tulokset olivat varsin rohkaisevia ja UV-hygienisointi selvästi paransi käsitellyn jäteveden hygieenistä tilaa. Raportista löytyy asian tiimoilta runsaasti analyysitietoa sekä johtopäätökset.

 

Nenäinniemen puhdistamon hygienisointiyksikkö käynnistettiin jälleen maaliskuun 2019 lopussa. Jäteveden hygieenistä laatua tullaan seuraamaan viikoittain. Myös vesistönäytteiden ottoa uimavesikautena jatketaan jäteveden purkupisteen läheisyydessä olevista havaintopisteistä entiseen malliin.

Lue raportti täältä

Uusimmat aiheet