Talvitunnelmia Nenäinniemen puhdistamolla

  Uutinen

Talvitunnelmia Nenäinniemen puhdistamolla

Nenäinniemen puhdistamolla on nautittu lumisesta helmikuusta, joka tuntuu jo näyttävän ensimmäisiä kevään merkkejä. Puhdistamon saneeraus ja laajennus on saatu kokonaisuudessaan käyttöön. Aktiivilieteprosessi toimii vakaasti ja nitrifikaatio (ammoniumtypen hapetus nitraatiksi) toimii oikein hyvin. Tällä hetkellä keskitytään kemiallisten saostusprosessien säätöihin ja sopivien ajotapojen hakemiseen. Isolla puhdistamolla tämä vie aikaa. Prosesseihin tehtyjen asetusarvojen muutoksista aiheutuvat muutokset tapahtuvat yleensä hitaasti, mikä vaatii prosessihenkilökunnalta kärsivällisyyttä.

Samalla koetetaan ennustaa kevään tuloa. Sulavatko lumet vähitellen vai tuleeko jossakin vaiheessa pitkä lämmin jakso, joka sulattaa lumet kerralla. Puhdistamoihmiset toimivat hitaasti etenevää kevättä, jotta lumien sulamisesta aiheutuva puhdistamon kevättulva jäisi kokonaan väliin. Tämän hetken säätilojen vaihtelu (suojaa ja pakkasta vuorotellen) sopii meille oikein hyvin. Säätilojen vaihtelu hidastaa tehokkaasti lumien sulamisesta aiheutuvia virtaamapiikkejä.

Uusimmat aiheet