Alkavan talven tunnelmaa Nenäinniemen puhdistamolla

  Uutinen

Talvisen marraskuun iltapäivän näkymä tertiäärirakennuksen suuntaan.

Vielä jaksaa aurinko nousta taivaanrannan yläpuolelle, vaikka vuosi lähenee jo loppuaan. Lopuillaan alkaa olla myös Nenäinniemen puhdistamon saneeraus- ja laajennustyömaa. Urakoitsijat tekevät vielä joitakin viimeistely- ja muutostöitä, mutta uudet prosessit ovat käytössä. Alkava vuosi 2019 tulee olemaan pitkälti uusien prosessien sopivien ajotapojen hakemista ja kokeilua. Ensi vuonna tullaan myös hakemaan optimaalista tapaa käyttää prosessikemikaaleja jäteveden käsittelyssä. Uusista käsittelyprosesseista on saatu hyviä kokemuksia. Muun muassa UV-hygienisointi on varsin tehokkaasti rajoittanut jäteveden sisältämien taudinaiheuttajabakteerien pääsyä Päijänteeseen. Nyt kuluneiden loka – marraskuun aikana puhdistamolle tulevan jäteveden sisältäminen Enterokokkien poistoteho on vaihdellut 99.96…100% ja E.Colien 99,99…100%. Joulukuun alkaessa UV:n käyttö lopetetaan talvikaudeksi. Kevään koittaessa eli huhtikuun 2019 alussa UV-hygienisointi otetaan uudestaan käyttöön.

Uuden ilmastusaltaan putkistoja.

Uusimmat aiheet