Nenäinniemen puhdistamon hygienisointitulos on ollut paranemaan päin.

  Uutinen

Nenäinniemen puhdistamolle tulevan sekä puhdistamolla käsitellyn ja Päijänteeseen johdettavan jäteveden bakteeripitoisuuksia on seurattu viikoittain toukokuusta 2018 lähtien. Tulokset ovat olleet paranemaan päin ja varsinkin viimeaikaiset tulokset ovat olleet varsin rohkaisevia kuten oheisesta bakteeritutkimuksesta selviää. Puhdistamolla on käytössä UV-hygienisointiyksikkö. UV-säteily katkoo bakteerien DNA-ketjuja, mikä estää bakteerien lisääntymisen. UV-yksikkö on tänä vuonna käytössä marraskuun loppuun saakka. UV-yksikkö otetaan sen jälkeen uudestaan käyttöön  1.4.2019, jonka jälkeen se on taas käytössä 30.11.2019 saakka.

 Nenäinniemen puhdistamon bakteeriseurannan analyysitulokset näyt-teenottokerralta 17.09.2018
Lataa tästä

Uusimmat aiheet