Nenäinniemen saneerauksen ja laajennuksen prosesseja ajettu kesän aikana ylös.

  Uutinen

Nenäinniemen saneerauksen ja laajennuksen prosesseja ajettu kesän aikana ylös. Tämän myötä puhdistamo on saavuttanut uuden ympäristöluvan mukaiset käsittelytulokset

 

Nenäinniemen puhdistamon uudet prosessit on saatu pääosin käyttöön. Ensimmäiset käsittelytulokset  ovat olleet varsin lupaavia. Esimerkiksi fosforin poistoteho on noussut tasolle 98 – 99 % (96%, luvan käsittelyvaatimus suluissa), nitrifikaatioaste 97 – 99% (80 %) ja orgaanisen aineksen (BOD7) poistoteho 98 – 99 % (96%).  Laajennus ei ole vielä valmis.  Aluetyöt ovat käynnissä, purkutyöt jatkuvat ja instrumentointia puuttuu vielä. Myös laitteiden ja automaation toiminnassa on vielä paljon säätämistä ja virittämistä jäljellä ja eri ajotapojen hakeminen tulee viemään kuukausia. Saadut tulokset ovat kuitenkin jo varsin lupaavia ja tästä on hyvä jatkaa työtä eteenpäin.

Uusimmat aiheet