Nenäinniemen jätevedenpuhdistamon saneeraus ja laajennus loppusuoralla

  Uutinen

Jo kaksi vuotta työn alla olleella Nenäinniemen jätevedenpuhdistamon saneeraus- ja laajennustyömaalla on saatu jo lähes kaikki uudet prosessita käyttöön. Viimeisimpinä on otettu käyttöön uusia ilmastuslinjoja. Kaksi uutta linjaa on jo käytössä ja kolmas uusi linja otetaan käyttöön tällä viikolla. Neljäs ja viimeinen uusi linja on valmiina käyttöön heinäkuussa. Tämän jälkeen kaikki laajennuksen myötä rakennetut uudet prosessiyksiköt ovat käytössä. Uusien prosessiyksiköiden käyttöönotto näkyy jo myös käsittelytuloksissa. Esimerkiksi jäteveden sisältämän fosforin osalta puhdistamo on saavuttanut uuden ympäristöluvan edellyttämät käsittelyvaatimukset (pitoisuus < 0,3 mg/ ja poistoteho yli 96 %).

Työt kuitenkin vielä jatkuvat aluetöiden, automaation ja instrumentoinnin osalta.

Aktiiviliete ilmastuu tehokkaasti puhdistamon uudessa ilmastusaltaassa.

Uusimmat aiheet